20′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 50′
Υλικά
Μερίδες: 6-7
Για το αυγολέμονο
Διαδικασία
- Για τη μαγειρίτσα του δάσους (με μανιτάρια) ξεκινάμε και με ένα βρεγμένο πανί τρίβουμε απαλά τα μανιτάρια για να απομακρύνουμε τα χώματα.
- Με ένα μαχαιράκι κόβουμε και αφαιρούμε την ακρούλα από το κοτσάνι τους.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες ή σε μικρά κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα τους.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
- Ρίχνουμε το νερό, έτσι ώστε να σκεπάσει τα υλικά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μαρούλι και το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον βραστό νερό, όσο για να βράσει και να μαλακώσει το ρύζι.
Αυγολέμονο
- Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους και τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε καλά με σύρμα χειρός.
- Με μια κουτάλα αρχίζουμε να παίρνουμε λίγο λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και να τον ρίχνουμε στους κρόκους ανακατεύοντας.
- Αφού έχουμε ρίξει αρκετό από τον ζωμό και το αυγολέμονό μας έχει ζεσταθεί καλά, το αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το φαγητό και την τραβάμε από τη φωτιά.
- Σείουμε ελαφρώς την κατσαρόλα να πάει παντού το αυγολέμονο, ρίχνουμε και τον άνηθο και σερβίρουμε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 