Συνταγή: Μάφιν με βρώμη, μπανάνες και αμυγδαλοβούτυρο, χωρίς ζάχαρη

Αυτό το μάφιν με βρώμη θα αρέσει και στον διαιτολόγο σας! Δεν έχει ζάχαρη και γλυκαίνει με φυσικό τρόπο, χάρη στις μπανάνες.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
15′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 35′

Υλικά

Τεμάχια: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μάφιν με βρώμη, μπανάνες και αμυγδαλοβούτυρο, χωρίς ζάχαρη, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Στη συνέχεια, βάζουμε σε ένα ταψάκι για μάφιν, σε κάθε θέση, από μία χάρτινη θήκη (καραμελόχαρτο) για μάφιν.
  3. Βάζουμε τις νιφάδες βρώμης σε έναν πολυκόφτη και αλέθουμε μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι.
  4. Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά εκτός από τους ξηρούς καρπούς ή τη σοκολάτα και αλέθουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Αν δεν χωράνε όλα μαζί στον πολυκόφτη μας, μοιράζουμε τα υλικά σε δύο δόσεις και τα ενώνουμε στο τέλος σε μπολ.
  5. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς ή τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  6. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες μάφιν, γεμίζοντάς τες σχεδόν μέχρι πάνω.
  7. Αν θέλουμε, σκορπίζουμε στην επιφάνεια κάθε μάφιν λίγες νιφάδες βρώμης.
  8. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά και δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα. Τρυπάμε ένα μάφιν και αν η οδοντογλυφίδα βγαίνει στεγνή, είναι έτοιμα.
  9. Αφήνουμε, τα μάφιν με βρώμη, μπανάνες και αμυγδαλοβούτυρο, να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy