Συνταγή: Mac ’n’ cheese

Επιτομή του γρήγορου και πρόχειρου φαγητού, που όταν μαγειρευτεί με καλά υλικά είναι λιχουδιά από τις λίγες.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
5′ προετοιμασία
35′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′

Ιδανικό ζυμαρικό είναι το κοραλλάκι, μικρόσχημο, λεπτό και καμπύλο. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε κοφτό μακαρονάκι. Εκτός από τσένταρ, που είναι το βασικό τυρί της συνταγής, θα βάλουμε και μείγμα τριμμένων μαλακών τυριών, που συνήθως βρίσκουμε έτοιμο στα σούπερ μάρκετ ή θα το φτιάξουμε εμείς ανακατεύοντας τυριά όπως γκούντα, ένταμ, κασέρι, μαλακή γραβιέρα σε ό,τι συνδυασμό μάς αρέσει.

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε mac ’n’ cheese, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα πυρίμαχο βαθύ ταψί με διαστάσεις περίπου 24 x 38 εκ. βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το σχοινόπρασο), αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  3. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ζυμαρικό και να σχηματιστεί μια χρυσαφένια κρούστα στην επιφάνεια.
  4. Ξεφουρνίζουμε και ανακατεύουμε καλά το φαγητό με ξύλινη κουτάλα. Μοιράζουμε αμέσως σε πιάτα και πασπαλίζουμε κάθε μερίδα με το σχοινόπρασο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy