Συνταγή: Λουκουμάδες με βλίτα, κολοκυθάκια και τυριά

Αφράτοι, αρωματικοί, αρμυροί λουκουμάδες με βλίτα, κολοκυθάκια, μυρωδικά και πικάντικη γραβιέρα και φέτα. Αλησμόνητος μεζές!

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
40′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τους λουκουμάδες με βλίτα, κολοκυθάκια και τυριά, κάνουμε ως εξής: Βάζουμε σε ένα μπολ τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν τα ζουμάκια τους μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά, για περίπου 20 λεπτά.
  2. Τα αδειάζουμε (χωρίς να τα στύψουμε), σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα βλίτα και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα αυγά, τα τυριά, το αναψυκτικό σόδα, τον δυόσμο, τον τριμμένο ηλιόσπορο, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να σχηματιστεί ένας πυκνός χυλός με τη σύσταση της μπεσαμέλ.
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  5. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε δόσεις από τον χυλό και τις ρίχνουμε στο ζεστό λάδι.
  6. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε μικρές δόσεις, για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από την κάτω πλευρά.
  7. Τους γυρίζουμε και τηγανίζουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά τους.
  8. Στραγγίζουμε κάθε δόση από τους λουκουμάδες με βλίτα, κολοκυθάκια και τυριά σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy