Συνταγή: Λιβιά «μακαρόνια» (αμπελοφάσουλα με σάλτσα)

Η ψευτομακαρονάδα της Τήνου που κάνουν τον Αύγουστο με τα αμπελοφάσουλα (λιβιά) και τις πεντάγλυκες τηνιακές ντομάτες.

Έξι περιστατικά ενδημικού τύφου κατέγραψε η Κύπρος το τελευταίο εξάμηνο
20′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 50′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα αμπελοφάσουλα

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Για να ετοιμάσουμε τα λιβιά «μακαρόνια», κάνουμε ως εξής: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.

Αμπελοφάσουλα

  1. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τα αμπελοφάσουλα και βράζουμε για περίπου 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όσο μας αρέσουν.
  2. Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι, τα αδειάζουμε σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  3. Σκορπίζουμε το τυρί, τη σάλτσα ντομάτας και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy