Συνταγή: Λικέρ «λιμονίνα»

Με φλούδα λεμονιού αλλά κυρίως με φύλλα λεμονιάς και ρακή φτιάχνεται το μυρωδάτο λικέρ «λιμονίνα». Ωραίο κέρασμα που ταιριάζει απρόσμενα πολύ με μια ώριμη γραβιέρα.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
10′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 10′

Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ για το τεύχος του Γαστρονόμου «Στα καφενεία της Κρήτης»  βρεθήκαμε στο Καφενείον του Κώστα στον Σίβα. Ο ιδιοκτήτης μας τράταρε δικό του μυρωδάτο λικέρ «λιμονίνα» και μας έδωσε τη συνταγή του.

Υλικά

Βάρος: 1 λίτρο

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το λικέρ «λιμονίνα», σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο ή σε μπουκάλι με μεγάλο στόμιο βάζουμε τη ρακή, τον φλοιό λεμονιού και τα φύλλα.
  2. Τα αφήνουμε για τουλάχιστον 3 μήνες.
  3. Στραγγίζουμε τη ρακή και πετάμε τα φύλλα και τη φλούδα.
  4. Ετοιμάζουμε ένα σιρόπι. Βράζουμε τη ζάχαρη με 250 ml νερό για περίπου 2 λεπτά (μετρώντας από τη στιγμή που κοχλάζει).
  5. Ενώνουμε το σιρόπι με τη ρακή, τα ανακατεύουμε και φυλάσσουμε το λικέρ σε μπουκαλάκια στο ψυγείο.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy