Συνταγή: Λικέρ καϊσί

«Καϊσί είναι το βερίκοκο και υπήρχε και άλλη μία ποικιλία που τα λέγανε ζαρταλούδια, εξηγούν η Μαρία και η Φούλα και μας κερνάνε αυτό το μικρασιάτικο λικεράκι.

20′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 20′

 

Υλικά

Μερίδες: για περίπου 1.300 ml

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το λικέρ καϊσί, ξεκινάμε και σπάμε τα κουκούτσια με έναν καρυοθραύστη και τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο. Ρίχνουμε το κονιάκ και το τσίπουρο, κλείνουμε καλά με καπάκι και τα αφήνουμε για 3 μήνες στον ήλιο (σε κάποιο πρεβάζι στο μπαλκόνι ή στο παράθυρο).
  2. Όταν περάσει το διάστημα των 3 μηνών, απλώνουμε μία στρώση βαμβάκι σε ένα σουρωτήρι και φιλτράρουμε το λικέρ.
  3. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για περίπου 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Μόλις κρυώσει το σιρόπι μας, το προσθέτουμε σταδιακά στο αλκοολούχο μείγμα των κουκουτσιών και ανακατεύουμε καλά.
  5. Αδειάζουμε το λικέρ σε γυάλινα μπουκάλια και τα κλείνουμε καλά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy