Συνταγή: Λιγκουίνι με σάλτσα ντομάτας, γιαούρτι και κάππαρη

Μια ελαφριά μακαρονάδα από αυτές που θες να τρως κάθε μέρα, γεμάτη αρώματα και γεύση. Το γιαούρτι στη συνταγή δένει ωραία τα υλικά μεταξύ τους.  

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 15′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λιγκουίνι με σάλτσα ντομάτας, γιαούρτι και κάππαρη, ξεκινάμε βράζοντας τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.
  2. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε, σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και τη πάπρικα για 1 λεπτό.
  3. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τη κάππαρη ξεπλυμένη και ξαλμυρισμένη και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, πιέζοντας τα ντοματίνια με μια κουτάλα για να μισολιώσουν.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε 2 -3 λεπτά, να κρυώσει ελαφρώς η «σάλτσα», και προσθέτουμε το γιαούρτι και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν πασπαλίζουμε με τα φύλλα φρέσκου βασιλικού και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy