Συνταγή: Λιγκουίνι με γαρίδες και κολοκυθάκια

Ένα ελαφρύ και γρήγορο πιάτο, ιδανικό για τις καλοκαιρινές μέρες. Τα λιγκουίνι συνδυάζονται με γαρίδες, κολοκυθάκια, ντοματίνια και άφθονα μυρωδικά.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
30′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 45′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα λιγκουίνι με γαρίδες και κολοκυθάκια, ξεκινάμε με μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.
  2. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τα κολοκυθάκια, τα ντοματίνια και τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Ρίχνουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  4. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  5. Περιχύνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τα μυρωδικά, το ξύσμα και το αλατοπίπερο.
  6. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε απαλά να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy