Συνταγή: «Λιαστές» ντομάτες στον φούρνο

Ναι, γίνονται και στον φούρνο. Με ελαιόλαδο, αλάτι, ζάχαρη και τα μυρωδικά που μας αρέσουν. Αυτές οι διαφορετικές «λιαστές» ντομάτες μπαίνουν στο βάζο και κρατάνε για καιρό, το ίδιο γλυκές και αρωματικές.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
15′ προετοιμασία
14: μαγείρεμα
Σύνολο: 14:15′

Υλικά

Τεμάχια: για 1 βάζο των 400 ml

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε «λιαστές» ντομάτες στον φούρνο, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120°C.
  2. Έπειτα, λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου.
  3. Απλώνουμε τα κλωνάρια του μυρωδικού έτσι ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  4. Πλένουμε τις ντομάτες, τις σκουπίζουμε, τις κόβουμε στη μέση και τις καθαρίζουμε στο μέρος του ομφαλού.
  5. Τις τακτοποιούμε στο ταψί πάνω στα μυρωδικά, σε μία στρώση, με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω.
  6. Πασπαλίζουμε με το αλάτι και τη ζάχαρη και ραντίζουμε με 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
  7. Ψήνουμε για 12-14 ώρες, μέχρι οι ντομάτες να ζαρώσουν και να έχουν αποβάλει όλα τα υγρά.
  8. Ξεφουρνίζουμε.
  9. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τις διατηρούμε σε καλά κλεισμένο βάζο για τουλάχιστον 3 μήνες, καλύτερα στο ψυγείο.
  10. Αν τις θέλουμε πιο μαλακές και ζουμερές, μπορούμε να απογεμίσουμε το βάζο με ελαιόλαδο.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy