Συνταγή: Λευκός μπακλαβάς

Μια εύκολη εκδοχή του κλασικού λευκού μπακλαβά με αμύγδαλα, με περισσή γεύση, άρωμα και γλύκα.

Εγκαινιάστηκαν σήμερα σειρά έργων από τον Πρόεδρο
1: προετοιμασία
50′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:50′

Υλικά

Μερίδες: 20-24

Σιρόπι

Διαδικασία

Σιρόπι

  1. Για να ετοιμάσουμε τον λευκό μπακλαβά, ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι, ώστε να κρυώνει.
  2. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, σε μία κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  3. Ανακατεύουμε μερικές φορές όσο ζεσταίνεται το σιρόπι για να διαλυθεί η ζάχαρη και βράζουμε για 6 λεπτά από τη στιγμή που το σιρόπι θα κοχλάσει.
  4. Aποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη φέτα λεμονιού και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.

Μπακλαβάς

  1. Ξεδιπλώνουμε τα φύλλα στην επιφάνεια εργασίας και τα κόβουμε όσο είναι το παραλληλόγραμμο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε.
  2. Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ ή σε δόσεις στο μούλτι.
  3. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε.
  4. Βουτυρώνουμε καλά το ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.
  5. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μην κάψει.
  6. Στρώνουμε 4 φύλλα στο ταψί χωρίς να τα βουτυρώσουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση.
  7. Αλείφουμε ένα φύλλο με βούτυρο, σκεπάζουμε με αυτό τη γέμιση και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.
  8. Χαράζουμε τον μπακλαβά σε διαγώνια κομμάτια και περιχύνουμε με όλο το υπόλοιπο ζεστό βούτυρο.
  9. Ψήνουμε το γλυκό στις αντιστάσεις του φούρνου για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  10. Βγάζουμε τον μπακλαβά από τον φούρνο και τον περιλούζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι, χρησιμοποιώντας μια βαθιά κουτάλα.
  11. Αφήνουμε τον λευκό μπακλαβά να κρυώσει και να σιροπιαστεί καλά, για τουλάχιστον 3 ώρες, προτού σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy