20′ προετοιμασία
1: μαγείρεμα
Σύνολο: 1:20′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για το λαδερό με κολοκύθα, μανιτάρια και πατάτες ξεκινάμε και με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τη φλούδα της κολοκύθας.
- Πετάμε κουκούτσια και ίνες και κόβουμε την ψίχα σε μέτρια κομμάτια.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το πράσο στο μισό λάδι, με λίγο αλάτι, σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κολοκύθα και τις πατάτες, δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2 λεπτά και ρίχνουμε 1 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό και αλατοπίπερο.
- Αφήνουμε να πάρει μία βράση, μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
- Ελέγχουμε στα μισά και, αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, τον χυμό και το ξύσμα, σείουμε την κατσαρόλα και αποσύρουμε.
- Μοιράζουμε σε πιάτα, σκορπίζουμε τον δυόσμο και σερβίρουμε με γραβιέρα, ψωμί και ελιές.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 