15′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 45′
Υλικά
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το λαχανόρυζο με μπαχαρικά, σταφίδες και κουκουνάρι, ξεκινάμε αρχικά σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το λάχανο για 5 λεπτά, να μαλακώσει λίγο. Το στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε τα 60 ml από το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το καρότο, το σκόρδο, το ρύζι και τα μπαχαρικά για περίπου 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το λάχανο, ανακατεύουμε 1-2 φορές, ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, αλατοπίπερο και 600 ml ζεστό νερό.
- Μαγειρεύουμε για 18-20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κατά το μαγείρεμα νερό. αποσύρουμε. Σερβίρουμε με το υπόλοιπο λάδι ωμό.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 