1: προετοιμασία
45′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:45′
Υλικά
Τεμάχια: περίπου 40
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Γέμιση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τον κιμά με το κρασί και αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστεί για 2 ώρες.
- Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τον κιμά με το κρασί.
- Σοτάρουμε πάντα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να σωθεί το υγρό.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει τελείως.
Ζύμη
- Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι, μέχρι να ενωθούν.
- Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και χτυπάμε με τον γάντζο, μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη λεία και ελαστική.
Πουρέκια
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο όσο πιο λεπτό μπορούμε και με σχήμα παραλληλόγραμμο.
- Με ένα μαχαιράκι κόβουμε τετράγωνα κομμάτια φύλλου με μήκος πλευράς 6 εκ.
- Στο κέντρο του καθενός βάζουμε από 1 κουτ. σούπας γέμιση στη μία πλευρά του φύλλου και σκεπάζουμε με την άλλη πλευρά, φτιάχνοντας ένα παραλληλόγραμμο πιτάκι.
- Με ένα πιρούνι πιέζουμε τις άκρες για να κολλήσουν και να μη βγει έξω η γέμιση κατά το τηγάνισμα.
- Βάζουμε να ζεσταθεί άφθονο λάδι σε βαθύ σκεύος, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τα πουρέκια σε δόσεις, για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Στραγγίζουμε τα κυπριακά πουρέκια με κρασάτο κιμά σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ζεστά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 