Συνταγή: Κρεμμυδόπιτα με φρέσκο κρεμμυδάκι, χωρίς φύλλο

Αυτή η εύκολη κρεμμυδόπιτα είναι στην ουσία ένα είδος ζυμαρόπιτας με μπόλικο φρέσκο κρεμμυδάκι. Τη σερβίρουμε ως πρωινό, ως κολατσιό, ή ως ορεκτικό.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
35′ προετοιμασία
45′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:20′

Είναι ένα είδος ζυμαρόπιτας που παλιότερα φτιαχνόταν με ένα μέρος από τη ζύμη του ψωμιού. Κρατούσαν στην άκρη ένα κομμάτι και το ζύμωναν με φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο ή μάραθο και λαδάκι. Το ταψί με την πίτα τούτη έμπαινε στον ξυλόφουρνο πρώτο, για να δοκιμάσουν πόσο έτοιμος είναι για το , και φυσικά για να φάνε κάτι διαφορετικό τα παιδιά αλλά και οι ίδιες οι νοικοκυρές, που δεν ξεκουράζονταν σχεδόν ποτέ. Τον χειμώνα έφτιαχναν την κρεμμυδόπιτα με ξερά.

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κρεμμυδόπιτα με φρέσκο κρεμμυδάκι, χωρίς φύλλο, σε ένα σουρωτήρι ανακατεύουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με λίγο αλάτι και τα μαραίνουμε ελαφρώς με τα δάχτυλά μας.
  2. Τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να στραγγίξουν τα περιττά υγρά.
  3. Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα άλευρα.
  4. Προσθέτουμε τη σόδα, το αλάτι, το ξίδι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  5. Σταδιακά, προσθέτουμε όσο από το νερό χρειάζεται, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτιάξουμε έναν πηχτό χυλό.
  6. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το μυρωδικό που επιλέξαμε και ανακατεύουμε καλά.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  8. Λαδώνουμε το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου και αδειάζουμε εκεί τον χυλό που φτιάξαμε.
  9. Ψήνουμε για 35-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η πίτα.
  10. Αν θέλουμε, για να σιγουρευτούμε ότι θα ροδίσει καλά και η κάτω πλευρά, μόλις λαδώσουμε το ταψί, το βάζουμε κι αυτό να προθερμανθεί στον φούρνο, μέχρι το λάδι να κάψει. Αδειάζουμε τότε τον χυλό στο καυτό ταψί και ψήνουμε την πίτα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy