25′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 25′
Υλικά
Μερίδες: 6 – 8
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμό καρπουζιού και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι το κορν φλάουρ να διαλυθεί. Αδειάζουμε το μείγμα σε μέτρια κατσαρόλα, προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) μέχρι η κρέμα να αρχίσει να πήζει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε την κρέμα σε 6-8 μπολάκια ή φαρδιά ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.
- Πασπαλίζουμε με την κουβερτούρα και τα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.
Μυστικά
Για να φτιάξουμε χυμό καρπουζιού, πολτοποιούμε στον πολυκόφτη ψίχα καρπουζιού χωρίς κουκούτσια, σουρώνουμε και παίρνουμε όσο χυμό χρειαζόμαστε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 