Συνταγή: Κρέμα με γιαούρτι και σουμάδα

Μια δροσερή κρέμα για τους λάτρεις των λευκών γλυκών, με το χαρακτηριστικό άρωμα του πικραμύγδαλου που της δίνει η σουμάδα.

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο κλάδος αστυνομικού Σώματος, ΙΣΟΤΗΤΑ αναφορικά με την προώθηση στην Ολομέλεια της Βουλής της μισθολογικής αναβάθμιση των κλιμάκων στα Σώματα Ασφαλείας
30′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.
  2. Στο μεταξύ, βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τη σουμάδα και τοποθετούμε στη φωτιά. Την αποσύρουμε λίγο προτού αρχίσει να βράζει.
  3. Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης από το νερό και τα ρίχνουμε στην καυτή σουμάδα. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και έπειτα ενσωματώνουμε το γιαούρτι.
  5. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα. Τότε παίρνουμε ένα τουλπάνι*, καλύπτουμε εσωτερικά μια βαθιά φόρμα ή ένα μεγάλο δοχείο από γιαούρτι και αδειάζουμε την κρέμα.
  6. Αφήνουμε 6 ώρες στο ψυγείο έως ότου σταθεροποιηθεί, ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε το τουλπάνι.
  7. Σερβίρουμε με γλυκά κουταλιού.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy