Συνταγή: Κρανιός σε στρώμα λαχανικών

Κρανιός με φουρνιστές πατάτες, μελωμένα κρεμμύδια, σέλερι και ζουμερές ντομάτες είναι ένα μοναδικό καλοκαιρινό, λιχούδικο φαγητό. Δοκιμάστε το (!)

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
50′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:10′

Σκεύη από την εταιρεία Παρουσίαση

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κρανιό σε στρώμα λαχανικών, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
  2. Πλένουμε καλά τον κρανιό, τον στεγνώνουμε και τον αλατοπιπερώνουμε.
  3. Βάζουμε τα κομμένα λαχανικά (εκτός από τις φέτες ντομάτας) σε μέτριο ταψί (που να χωράει άνετα το ψάρι), αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια. Τα στρώνουμε ομοιόμορφα στο σκεύος.
  4. Τακτοποιούμε το ψάρι πάνω στα λαχανικά και το καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας.
  5. Τακτοποιούμε τα κλωνάρια μυρωδικών ανάμεσα στα λαχανικά, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και έπειτα με αλουμινόχαρτο σφιχτά. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ψάρι.
  7. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά. Σερβίρουμε αμέσως.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy