Συνταγή: Κράμπλ με φράουλες, ξηρούς καρπούς και παπαρουνόσπορο

Τα κραμπλ είναι ένα είδος «ψιχουλιαστής» ζύμης που ψήνεται σαν topping σε διάφορα γλυκίσματα. Εδώ μπαίνει πάνω από φράουλες, σαν ένα είδος ανάποδης τάρτας.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
10′ προετοιμασία
25′ μαγείρεμα
Σύνολο: 35′

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για τη γέμιση

Για το κραμπλ

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Γέμιση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και τα αδειάζουμε σε ένα μέτριο πυρέξ.

Κράμπλ

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε με το φτερό, μέχρι να φτιάξουμε ένα ψιχουλιαστό αλλά συμπαγές, εύθρυπτο μείγμα.
  2. Σκορπίζουμε το μείγμα ατημέλητα πάνω από τη γέμιση. Αν έχει ενοποιηθεί σε ζύμη, την κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια με το χέρι μας, πριν την σκορπίσουμε.
  3. Ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κραμπλ και να καραμελώσουν οι φράουλες.
  4. Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το σερβίρουμε με το κουτάλι, σε μπολάκια ή πιάτα, συνοδεύοντας με ένα παγωτό vegan ή με παγωτό καρύδας.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy