Συνταγή: Κουσκούς με κεφαλοτύρι πανέ

Τραγανό το κεφαλοτύρι, τρυφερό το κουσκούς, που είναι η πρώτη ύλη για πλήθος πιάτων στην αρτακινή κουζίνα, ανταμώνουν σε ένα πολύ ωραίο συνοδευτικό.

Επικαλείται ξανά το βιβλίο του Μακάριου Δρουσιωτη
10′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 30′

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Η συνταγή που μας ετοίμασε η Σμαρώ Ψαθέρη-Μιμίκου, που κατάγεται από την Αρτάκη της Κυζίκου και από τους δυο της γονείς, απαιτεί το το ιδιαίτερο, χειροποίητο κουσκούς που εξακολουθούν να ετοιμάζουν οι Αρτακινές νοικοκυρές στις αρχές του φθινοπώρου. Η διαδικασία της παρασκευής του, με το χέρι, φυσικά, μέσα σε μεγάλες, ξύλινες κοίλες σκάφες είναι επίπονη και μπελαλίδικη. Εμείς βέβαια θα χρησιμοποιήσουμε ένα καλής ποιότητας έτοιμο κουσκούς (το ζυμαρικό, όχι το δημητριακό). Είναι ένα απλό και εύκολο πιάτο, με γοητευτική γευστική αντίθεση ανάμεσα στο τρυφερό, σπυρωτό και με ήπια γεύση κουσκουσάκι και στις τραγανές παναρισμένες μπουκιές τυριού. Σερβίρεται ως συνοδευτικό σε κοτόπουλο στον φούρνο ή μπιφτέκια σχάρας, μαζί με λίγο δροσερό γιαούρτι, ή ακόμα και σκέτο, ως μεζές.

Υλικά

Μερίδες: 2-3

Διαδικασία

  1. Για το κουσκούς με κεφαλοτύρι πανέ ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κουσκούς σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε κατά μέρος.
  3. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.
  4. Περνάμε τους κύβους τυριού στο αλεύρι, τινάζουμε να φύγει η περίσσεια και τους βάζουμε στο καυτό βούτυρο.
  5. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά γυρνώντας τα κυβάκια συχνά, για να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα όλες οι πλευρές τους.
  6. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  7. Βάζουμε το κουσκούς σε βαθύ πιάτο και, αν χρειάζεται, το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι.
  8. Τακτοποιούμε πάνω του τους παναρισμένους κύβους τυριού και σερβίρουμε αμέσως.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy