Συνταγή: Κουνέλι κρασάτο με καρύδια

Τα καρύδια δίνουν υφή, βάθος και πολυπλοκότητα στο κρασάτο κουνέλι που στο τέλος μελώνει και μένει με μια παχιά λαδένια σάλτσα.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
10′ προετοιμασία
1:30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:40′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κουνέλι κρασάτο με καρύδθα, ξεκινάμε βάζοντας το κουνέλι σε μια λεκάνη που να το χωράει σχεδόν ακριβώς, το πασπαλίζουμε με 1-2 κουταλιές αλάτι και το περιχύνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ημέρα να μαριναριστεί.
  2. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά.
  3. Στραγγίζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, αλλά δεν την πετάμε.
  4. Προσθέτουμε το κουνέλι και τα καρύδια στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-10 λεπτά, ίσα να αλλάξει χρώμα το κρέας και να ροδίσει ελαφρά.
  5. Προσθέτουμε λίγο από το κρασί της μαρινάδας, ίσα ίσα να σκεπάσει το κουνέλι, και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 1⁄2 ώρα, ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
  6. Στο τέλος δοκιμάζουμε και προσθέτουμε, αν χρειάζεται, αλάτι και λίγο πιπέρι.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy