Συνταγή: Κουλουράκια αμυγδάλου

Η συνταγή για αυτά τα κουλουράκια είναι τόσο εύκολη που η επιτυχία είναι σίγουρη και η απόλαυση εξασφαλισμένη.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
30′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 50′

Υλικά

Κομμάτια: 20

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κουλουράκια αμυγδάλου, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C (στον αέρα).
  2. Χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα την αμυγδαλόπαστα με τη σκόνη αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το 1 ασπράδι μέχρι να γίνει ένα μαλακό, υγρό ζυμάρι.
  3. Απλώνουμε το αμύγδαλο φιλέ σε ένα ταψάκι.
  4. Βρέχουμε τα χέρια μας με νερό, χωρίζουμε το μείγμα σε 20 μπαλίτσες και πλάθουμε την καθεμία σε μπαστούνι 10-11 εκ.
  5. Ρολάρουμε τα μπαστούνια στο αμύγδαλο φιλέ, πιέζοντας ελαφρώς ώστε να κολλήσει καλά πάνω τους το αμύγδαλο.
  6. Τα μεταφέρουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα και ενώνουμε τις άκρες τους σε σχήμα στρογγυλού κουλουριού.
  7. Σε ένα μπολ χτυπάμε το δεύτερο ασπράδι με 1 κουταλάκι νερό και αλείφουμε απαλά τα κουλούρια.
  8. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
  9. Αφήνουμε, τα κουλουράκια αμυγδάλου, να κρυώσουν και διατηρούμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy