30′ προετοιμασία
25′ μαγείρεμα
Σύνολο: 55′
Υλικά
Μερίδες: 2
Για τη μαρινάδα
*Σπιτική συνταγή για το garam masala
Διαδικασία
- Για το κοτόπουλο ταντούρι αρχικά βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα κομμάτια κοτόπουλου και το περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού.
- Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας με το γιαούρτι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στο κοτόπουλο και το ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι το κοτόπουλο να καλυφθεί τελείως με τη μαρινάδα. Το αφήνουμε να μαριναριστεί από 6 μέχρι και 48 ώρες ‒ όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο.
- Όταν το κοτόπουλο μαριναριστεί, το περνάμε σε σούβλες, χωρίς να το σκουπίζουμε από τη μαρινάδα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου και την τοποθετούμε στην υψηλότερη θέση.
- Από κάτω στερεώνουμε ένα ταψί, ώστε να πέφτουν μέσα τα υγρά του ψησίματος και να μη λερώσουμε τον φούρνο.
- Βάζουμε το κοτόπουλο στη σχάρα, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Αλείφουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα μία φορά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί τελείως (δοκιμάζουμε μπήγοντας μια τσιμπίδα σε ένα κομμάτι – οι χυμοί του πρέπει να βγαίνουν καθαροί) και να ροδίσει το μείγμα ταντούρι.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο ταντούρι ζεστό.
*Σπιτική συνταγή για το garam masala
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα τηγάνι και τα καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Μεταφέρουμε σε μύλο μπαχαρικών και αλέθουμε σε λεπτή σκόνη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 