Συνταγή: Κοτόπουλο πίρι πίρι

«Piri piri» στα σουαχίλι σημαίνει «πιπέρι πιπέρι» και είναι μια μικρή, λεπτή, κόκκινη καυτερή πιπερίτσα τσίλι που ευδοκιμεί στις περισσότερες αφρικανικές χώρες και πάει τέλεια με το κοτόπουλο.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
1D προετοιμασία
1: μαγείρεμα
Σύνολο: 1D1:

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τη μαρινάδα πίρι πίρι

Διαδικασία

Μαρινάδα

  1. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το μείγμα πίρι πίρι, φτιάχνοντας μια πυκνή πάστα.

Κοτόπουλο

  1. Για το κοτόπουλο πίρι πίρι, αλείφουμε τα φιλέτα με το μείγμα, τα βάζουμε σε μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ημέρα, να μαριναριστούν.

Ψήσιμο

  1. Τα πρώτα 10 λεπτά ψήνουμε στο χαμηλό ράφι της ψησταριάς, κατόπιν ανεβάζουμε στη μεσαία σκάλα και συνεχίζουμε εκεί το ψήσιμο μέχρι το τέλος. Το αλείφουμε τακτικά με τα υγρά της μαρινάδας και ψήνουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα.
  2. Το δοκιμάζουμε για να δούμε αν είναι έτοιμο, κόβουμε ένα μικρό κομμάτι και, αν είναι ψημένο, το βγάζουμε από τη φωτιά και το σερβίρουμε.
  3. Διαφορετικά, συνεχίζουμε το ψήσιμο, προσέχοντας μη στεγνώσει και γίνει σκληρό.

Μυστικά

*Το μέγεθος των φιλέτων από μπούτι που βρίσκουμε στην αγορά, σε δισκάκια, είναι το ιδανικό για τη συνταγή.
*Ο σεφ χρησιμοποιεί ξίδι jerez, το παλαιωμένο ισπανικό ξίδι, που βρίσκουμε σε deli και ενημερωμένες κάβες.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy