Συνταγή: Koτόπουλο με ρεβύθια (chicken chana)

Ένα δημοφιλές πιάτο της Ινδίας με κοτόπουλο, ρεβύθια (chana) και μια πλούσια σάλτσα με ζεστά μπαχαρικά, γεμάτη αρώματα. Μπορεί να σερβιριστεί και με ρύζι.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
1:25′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:45′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κoτόπουλο με ρεβύθια (chicken chana), ξεκινάμε αλατίζοντας το κοτόπουλο.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το τσίλι σε σκόνη, τον ξερό κόλιανδρο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να αναμειχθεί καλά με τα μπαχαρικά και να αλλάξει χρώμα.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα και 100 ml νερό και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε αμέσως, για να μην κόψει. Μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε τα ήδη βρασμένα ρεβύθια και 300 ml νερό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τη φρέσκια πιπεριά τσίλι και τον φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy