20′ προετοιμασία
1:25′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:45′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το κoτόπουλο με ρεβύθια (chicken chana), ξεκινάμε αλατίζοντας το κοτόπουλο.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το τσίλι σε σκόνη, τον ξερό κόλιανδρο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να αναμειχθεί καλά με τα μπαχαρικά και να αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και 100 ml νερό και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε αμέσως, για να μην κόψει. Μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα ήδη βρασμένα ρεβύθια και 300 ml νερό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τη φρέσκια πιπεριά τσίλι και τον φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 