Συνταγή: Κοτόπουλο με κάρυ

Αρωματικό, εξωτικό,πικάντικο και ζουμερό κοτόπουλο κάρυ. Το γάλα καρύδας, ο φρέσκος δυόσμος και ο κόλιανδρος το απογειώνουν σε ένα από τα νοστιμότερα εξωτικά πιάτα.

Πρόστιμα-φωτιά προνοεί νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή, για όσους ιδιοκτήτες σκύλων παρανομούν
20′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο κάρυ αρχικά σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  2. Σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  3. Το στήθος κοτόπουλου μαγειρεύεται γρηγορότερα από το μπούτι, για αυτό, αν χρησιμοποιήσουμε μπούτι το σοτάρουμε 2 – 3 λεπτά περισσότερο.
  4. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη.
  5. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, όλες τις πιπεριές, το τζίντζερ, όλα τα μπαχαρικά και τον πελτέ και τα σοτάρουμε για 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  6. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, περιχύνουμε με το χυμό λάιμ και νερό τόσο ώστε να καλύπτει κατά το ήμισυ το κοτόπουλο.
  7. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 5-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
  8. Ρίχνουμε τον κόλιανδρο και τον δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά.
  9. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 4 – 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  10. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
  11. Συνοδεύουμε με αφράτο πιλάφι.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy