20′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοτόπουλο κάρυ αρχικά σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Το στήθος κοτόπουλου μαγειρεύεται γρηγορότερα από το μπούτι, για αυτό, αν χρησιμοποιήσουμε μπούτι το σοτάρουμε 2 – 3 λεπτά περισσότερο.
- Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, όλες τις πιπεριές, το τζίντζερ, όλα τα μπαχαρικά και τον πελτέ και τα σοτάρουμε για 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, περιχύνουμε με το χυμό λάιμ και νερό τόσο ώστε να καλύπτει κατά το ήμισυ το κοτόπουλο.
- Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 5-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
- Ρίχνουμε τον κόλιανδρο και τον δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 4 – 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με αφράτο πιλάφι.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 