Συνταγή: Κοτόπουλο με φασολάκια

Ολο το καλοκαίρι συμπυκνωμένο σε τούτη τη συνταγή με τα φασολάκια να δένουν γάντι με το ζουμερό κοτόπουλο.

40′ προετοιμασία
1:10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:50′

Το μπόλικο ελαιόλαδο είναι το μυστικό σε αυτή τη συνταγή, με το οποίο σιγομαγειρεύονται τα υλικά και γίνονται τρυφερά και ολόγλυκα. Ο σεφ προτείνει να μεταφέρουμε το φαγητό στα πιάτα με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουμε το πολύ λάδι και να ραντίσουμε κάθε μερίδα με λίγο ωμό, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για το κοτόπουλο με φασολάκια, αρχικά ζεσταίνουμε σε μία φαρδιά κατσαρόλα τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  2. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
  3. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα φασολάκια για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  5. Ρίχνουμε την ντομάτα και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  6. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλατοπίπερο, το υπόλοιπο λάδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για20 λεπτά.
  7. Βγάζουμε τα κομμάτια με το στήθος του κοτόπουλου σε ένα σκεύος (χρειάζονται λιγότερη ώρα για να γίνουν).
  8. Ξανασκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
  9. Ξαναρίχνουμε το στήθος του κοτόπουλου στην κατσαρόλα, σκορπίζουμε τον δυόσμο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy