Συνταγή: Κοτόπουλο με φασολάκια

Κλασικό και αγαπημένο μαγειρευτό κατσαρόλας, το κοτόπουλο με φασολάκια και φρέσκια ντομάτα είναι δεμένο με το ελληνικό καλοκαίρι. Ο σεφ του προσθέτει μερικά έξτρα υλικά και γίνεται ακόμη πιο νόστιμο.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
1: μαγείρεμα
Σύνολο: 1:20′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για το κοτόπουλο με φασολάκια, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το τζίντζερ, τις πατάτες, το καρότο και την πιπεριά για 3-4 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη μουστάρδα, τα φασολάκια, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  3. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Ρίχνουμε νερό τόσο που να σκεπάζει τα υλικά και βράζουμε για 30 λεπτά, να μισομαλακώσουν τα υλικά.
  5. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να γίνει.
  6. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με φασολάκια με δυόσμο και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy