Συνταγή: Κοτόπουλο γιουβέτσι στην κατσαρόλα

Ο ορισμός του comford food είναι αυτό το μελωμένο φαγητό, με το ζουμερό κοτόπουλο, το χυλωμένο κριθαράκι και τη σάλτσα ντομάτας.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
55′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:15′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο γιουβέτσι στην κατσαρόλα αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και το τζίντζερ και σοτάρουμε για άλλα 5-6 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα, 600 ml νερό και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
  5. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσει το κοτόπουλο.
  6. Ρίχνουμε το κριθαράκι, λίγο αλατο- πίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον δυόσμο και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy