40′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 55′
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τους κεφτέδες
Για το πανάρισμα
Διαδικασία
Κεφτέδες
- Για να φτιάξουμε κοτοκεφτέδες πανέ, ζυμωμένους με κολοκύθια, αρχικά, αφαιρούμε τη σκληρή βάση των κολοκυθοανθών.
- Στη συνέχεια, τους πλένουμε, τους στεγνώνουμε και τους ψιλοκόβουμε.
- Ζεσταίνουμε το μετρημένο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρουμε τους ανθούς, τα τριμμένα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι και το τζίντζερ για 5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και το μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τον κιμά, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τον δυόσμο, το αυγό, λίγο πιπέρι καγιέν και αλατοπίπερο.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά και πλάθουμε κεφτεδάκια βάρους περίπου 30 γρ. το καθένα.
- Έπειτα, απλώνουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Πανάρισμα
- Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε τα ασπράδια μέχρι ίσα να αφρίσουν.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα κορν φλέικς με το παξιμάδι, μέχρι να γίνουν χοντρή σκόνη.
- Περνάμε τα κεφτεδάκια ένα ένα πρώτα από το ασπράδι και έπειτα από το στεγνό μείγμα κορν φλέικς-παξιμαδιού.
- Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Τηγάνισμα
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 3 εκ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια όπως είναι παγωμένα από το ψυγείο, σε δόσεις, για 5-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα και να ψηθούν μέχρι το κέντρο τους.
- Στραγγίζουμε κάθε δόση σε χαρτί κουζίνας.
- Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά και συνοδεύουμε με γιαούρτι αρωματισμένο με ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά και πουρέ αρακά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 