Συνταγή: Κοτοκεφτέδες με λεμόνι και θυμάρι συνοδεία πουρέ καρότου

Νοστιμότατοι κεφτέδες κοτόπουλου με συνοδεία λαχταριστού πουρέ καρότου.

Πώς τον ξεγέλασαν και τσέπωσαν πέραν των €67,000
10′ προετοιμασία
45′ μαγείρεμα
Σύνολο: 55′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τον πουρέ καρότου

Διαδικασία

Κεφτεδάκια

  1. Για να φτιάξουμε τους κοτοκεφτέδες με λεμόνι και θυμάρι συνοδεία πουρέ καρότου, σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια καλά.
  2. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
  4. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια μεγέθους μεγάλου καρυδιού και τα αραδιάζουμε στο ταψί.
  5. Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι τα κεφτεδάκια να πάρουν χρώμα.

Πουρές

  1. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα καρότα μαζί με τις φράουλες για 3-4 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Ρίχνουμε 400-500 ml νερό και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να γίνουν τα καρότα.
  3. Στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε στον πολυκόφτη.
  4. Προσθέτουμε το θυμάρι και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε έναν λείο πουρέ.
  5. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά με τον πουρέ καρό- του.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy