20′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 20′
Υλικά
Μερίδες: για 1 φόρμα του κέικ 30×10 εκ.
Διαδικασία
- Για τον κορμό με χαρουποπαξίμαδα, ρακόμελο και κάρδαμο ξεκινάμε και σε ένα μπολ σπάμε τα παξιμάδια και την καριδόψιχα σε μικρά κομμάτια και τα βρέχουμε με το ρακόμελο και το γάλα.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε με ελαστική σπάτουλα το βούτυρο, το κάρδαμο, το κακάο και την άχνη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Ενσωματώνουμε το μείγμα με τα παξιμάδια και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε διάφανη μεμβράνη στο εσωτερικό της φόρμας, έτσι ώστε να περισσεύει αρκετή για να μπορέσουμε να σκεπάσουμε όλο το υλικό μέσα στη φόρμα.
- Γεμίζουμε με το μείγμα, πιέζουμε ελαφρώς, σκεπάζουμε με τη μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα και 30 λεπτά.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για άλλη 1 ώρα.
- Ξεφορμάρουμε, γαρνίρουμε με το σιρόπι, την καρυδόψιχα και σερβίρουμε σε λεπτές φέτες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 