20′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 35′
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δεν τις λυπούνται τις μυρωδιές στον καφενέ του Σαρανταυγά, που κοντεύει να κλείσει έναν αιώνα ζωής στην παλιά κεντρική αγορά. Από εκεί έχει περάσει όλο το παλιό και το σύγχρονο Ηράκλειο. Βάζουν και άνηθο, και δυόσμο, και μαϊντανό, και φρέσκα κρεμμυδάκια.
Υλικά
Τεμάχια: για περίπου 32
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τους αρωματικούς κολοκυθοκεφτέδες βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι και τα αλατίζουμε καλά.
- Τα ανακατεύουμε με τα χέρια και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους για περίπου 20 λεπτά.
- Στη συνέχεια τα πιέζουμε να φύγουν όλα τα υγρά και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Τα ζυμώνουμε να ομογενοποιηθούν και τα αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα.
- Τα πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια ή μακρόστενα, τα αλευρώνουμε, τινάζουμε το περιττό αλεύρι και τα τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο που να τα μισοσκεπάζει, μέχρι να χρυσίσουν, για περίπου 5 λεπτά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 