Συνταγή: Κοκκινιστό μοσχαράκι με πατάτες στην κατσαρόλα

20′ προετοιμασία
1:10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:30′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το κοκκινιστό μοσχαράκι με πατάτες στην κατσαρόλα ξεκινάμε και σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την καυτερή πιπερίτσα και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  3. Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε ίσα να καλύπτει τα κομμάτια του κρέατος, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσει το κρέας.
  4. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  5. Τηγανίζουμε τις πατάτες για 4-5 λεπτά (αν χρειάζεται, σε δόσεις), μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  6. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
  7. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας τις πατάτες, τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, ανακα- τεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα.
  8. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy