Συνταγή: Κοφτό μακαρονάκι με αβοκάντο, ζαμπόν και γιαουρτόσαλτσα

Ένα πλήρες γεύμα πολύ γευστικό για τις μέρες που θέλουμε να φάμε κάτι απλό και ελαφρύ.

Έξι περιστατικά ενδημικού τύφου κατέγραψε η Κύπρος το τελευταίο εξάμηνο
20′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το κοφτό μακαρονάκι με αβοκάντο, ζαμπόν και γιαουρτόσαλτσα ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  3. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε το αβοκάντο, το ζαμπόν, το κολοκύθι και την καυτερή πιπεριά.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
  5. Περιχύνουμε με τη γιαουρτόσαλτσα, σκορπίζουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy