προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 15′
Υλικά
Βάρος: 200 γρ.
Διαδικασία
- Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στον πολυκόφτη που διαθέτουμε για αρκετή ώρα, αλλά κατά προτίμηση με διακοπτόμενη λειτουργία, μέχρι να φτιάξουμε μια ομοιογενή πάστα που να μην είναι εντελώς λεία σαν αλοιφή.
- Μεταφέρουμε το πέστο σε βαζάκι, το «σφραγίζουμε» με περίπου 1 εκ. ελαιόλαδο και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Μυστικά
Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή είναι να αντικαταστήσουμε το κουκουνάρι με ίση ποσότητα ψίχας από φιστίκια Αιγίνης, ωμή και ανάλατη, και την παρμεζάνα με νιώτικο κεφαλοτύρι.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 