Συνταγή: Κλασικό πέστο βασιλικού

Το σπιτικό πέστο βασιλικού μοσχοβολάει καλοκαίρι και πάει παντού: στα ζυμαρικά, στην πίτσα, στο σάντουιτς, στη σαλάτα.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 15′

Υλικά

Βάρος: 200 γρ.

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στον πολυκόφτη που διαθέτουμε για αρκετή ώρα, αλλά κατά προτίμηση με διακοπτόμενη λειτουργία, μέχρι να φτιάξουμε μια ομοιογενή πάστα που να μην είναι εντελώς λεία σαν αλοιφή.
  2. Μεταφέρουμε το πέστο σε βαζάκι, το «σφραγίζουμε» με περίπου 1 εκ. ελαιόλαδο και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Μυστικά

Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή είναι να αντικαταστήσουμε το κουκουνάρι με ίση ποσότητα ψίχας από φιστίκια Αιγίνης, ωμή και ανάλατη, και την παρμεζάνα με νιώτικο κεφαλοτύρι.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy