Συνταγή: Κλασική και αγαπημένη τούρτα σοκολάτας

Τα πουράκια αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους, αλλά, αν δεν έχουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι άλλο θέλουμε για διακόσμηση για αυτήν την κλασική και αγαπημένη τούρτα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
15′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 15′

Υλικά

Μερίδες: 9

Σιρόπι

Διαδικασία

  1. Για την κλασική και αγαπημένη τούρτα σοκολάτας ξεκινάμε και ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα μπρίκι και ανακατεύουμε.
  2. Βάζουμε το μπρίκι σε μέτρια φωτιά, αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά αφού κοχλάσει.
  3. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Σιροπιάζουμε πολύ ελαφρά τα παντεσπάνια χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
  5. Ετοιμάζουμε την κρέμα ως εξής: Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
  6. Ζεσταίνουμε το γάλα και λίγο πριν αρχίσει να κοχλάζει το ρίχνουμε στη σπασμένη κουβερτούρα.
  7. Ανακατεύουμε να λιώσει.
  8. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς.
  9. Ενσωματώνουμε τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά.
  10. Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και απλώνουμε από πάνω τη μισή από την κρέμα.
  11. Καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  12. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
  13. Τη βγάζουμε από το ψυγείο και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  14. Ξεφορμάρουμε προσεκτικά και διακοσμούμε με πουράκια ή με φλούδες σοκολάτας.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy