Συνταγή: Κλασική γαλλική ομελέτα σε ρολό

Η απλότητα στο μεγαλείο της. Μόνο αυγό και βούτυρο έχει η γαλλική ομελέτα. Βγαίνει από το τηγάνι χωρίς να πάρει χρώμα, ζουμερή, τρυφερή -όσο ροδίζει το αυγό, τόσο σφίγγει.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
6′ προετοιμασία
2′ μαγείρεμα
Σύνολο: 8′

Υλικά

Μερίδες: 1

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κλασική γαλλική ομελέτα ρίχνουμε σε βαθύ μπολ, τα αυγά και λίγο αλάτι και τα χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα. Πρέπει να γίνουν κρεμώδη, βελούδινα, αφράτα και να αποκτήσουν πολύ ανοιχτό χρώμα.
  2. Χτυπάμε έντονα για 5-6 λεπτά. Αν έχουμε χρόνο και διάθεση, τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός, στο μίξερ πάγκου ή με το ραβδομπλέντερ.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 28 εκ. λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και σιγοψήνουμε σε χαμηλή φωτιά (δεν θέλουμε να πάρει η ομελέτα χρώμα από κάτω, καλό είναι να μείνει χρυσή) για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει το αυγό.
  5. Με μία σπάτουλα (ιδανικά ελαστική) φροντίζουμε ώστε η ομελέτα να ξεκολλήσει γύρω γύρω από τα τοιχώματα του τηγανιού.
  6. Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό (δεν θα έχει ψηθεί πλήρως στο εσωτερικό της), σπρώχνοντας με τη σπάτουλα και ρολάροντάς την σιγά σιγά.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Αφήνουμε την ομελέτα στο ζεστό τηγάνι για 1 λεπτό να ψηθεί και εσωτερικά αλλά να παραμείνει ζουμερή.
  9. Σερβίρουμε την ομελέτα με λίγο αλάτι επιπλέον και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy