Συνταγή: Κις με αρακά και γραβιέρα

Και με κατεψυγμένο αρακά μπορούμε να τη φτιάξουμε, αλλά με φρέσκο αρακά, με εκείνο το δροσερό, «χλωρό» του άρωμα, και μια πικάντικη γραβιέρα, αυτή η κις είναι όνειρο.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
30′ προετοιμασία
55′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:25′

Υλικά

Μερίδες: για φόρμα 24 εκ.

Διαδικασία

  1. Για την κις με αρακά και γραβιέρα ξεκινάμε και βράζουμε τον αρακά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζε για 10 – 12 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσει.
  2. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε την ταρτιέρα.
  4. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον αρακά και τα κρεμμυδάκια για 3 – 4 λεπτά.
  5. Αποσύρουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  6. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με την κρέμα.
  7. Προσθέτουμε τον αρακά με τα κρεμμυδάκια, το τυρί, το μυρωδικό και αλατοπίπερο.
  8. Απλώνουμε τη ζύμη έτσι ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα του σκεύους – κόβουμε όση εξέχει.
  9. Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε με τη ράχη ενός κουταλιού.
  10. Ψήνουμε σε χαμηλό ράφι στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια της τάρτας να ροδίσει και να ψηθεί η τάρτα και από κάτω.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy