Συνταγή: Κις Λορέν με έτοιμο φύλλο ζύμης κουρού

Η διάσημη γαλλική τάρτα είναι πλούσια, με γεμάτη γεύση και βουτυρένιο άρωμα. Εδώ την κάνουμε με έτοιμο φύλλο ζύμης κουρού για μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα.

Ανιχεύθηκαν ουσίες πέραν των αποδεκτών ορίων
15′ προετοιμασία
45′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:

Υλικά

Μερίδες: 1 ταρτιέρα διαμέτρου 26 εκ.

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την κις λορέν, ξεκινάμε με τη γέμιση.
  2. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς καμία λιπαρή ουσία, μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε το μπέικον, μετριάζουμε τη φωτιά και το ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να βγάλει το λίπος του, να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε στο λίπος του μπέικον για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μεγάλο μπολ.
  5. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (ή το γιαούρτι), το τριμμένο τυρί, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν τα υλικά.

Τάρτα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Λαδώνουμε ελαφρώς την ταρτιέρα και στρώνουμε εκεί το φύλλο ζύμης κουρού, καλύπτοντας και τα τοιχώματα της ταρτιέρας. Κόβουμε τις άκρες της ζύμης που πιθανώς εξέχουν από το σκεύος.
  3. Ψήνουμε τη ζύμη για 10 λεπτά, ξεφουρνίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να γίνει χλιαρή.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα της γέμισης στη μισοψημένη ζύμη και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  5. Φουρνίζουμε και ψήνουμε την τάρτα για 30-35 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα.
  6. Σερβίρουμε την κις λορέν χλιαρή.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy