Συνταγή: Κιουνεφέ

Παραδοσιακά στην Ανατολή το κιουνεφέ τηγανίζεται και σερβίρεται καυτό, περιχυμένο με το ζεστό σιρόπι μέσα στο τηγάνι.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα. Στέφη Δράκου, έχει προάξει τον κ. Ιωάννη Γεωργίου, στη θέση του Βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας
15′ προετοιμασία
25′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′

Υλικά

Μερίδες: για 1 ταψάκι 28 εκ.

Για το σιρόπι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κιουνεφέ ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι.
  2. Βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά (μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Κιουνεφέ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε καλά το ταψί.
  2. Αραιώνουμε το κανταΐφι με τα χέρια μας, για να γίνει ανάριο, και στρώνουμε το μισό στο ταψάκι, καλύπτοντας καλά τον πάτο του. Περιχύνουμε με το μισό λιωμένο βούτυρο.
  3. Στρώνουμε ομοιόμορφα το τυρί πάνω στο βουτυρωμένο κανταΐφι. Το καλύπτουμε καλά με το υπόλοιπο φύλλο κανταΐφι, το πιέζουμε με τα χέρια μας και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.
  4. Ψήνουμε το κιουνεφέ για 20 – 30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  5. Βγάζουμε το κιουνεφέ από τον φούρνο και, όσο είναι ακόμη καυτό, περιχύνουμε το κιουνεφέ με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να το απορροφήσει.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy