15′ προετοιμασία
25′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′
Υλικά
Μερίδες: για 1 ταψάκι 28 εκ.
Για το σιρόπι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το κιουνεφέ ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι.
- Βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά (μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κιουνεφέ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε καλά το ταψί.
- Αραιώνουμε το κανταΐφι με τα χέρια μας, για να γίνει ανάριο, και στρώνουμε το μισό στο ταψάκι, καλύπτοντας καλά τον πάτο του. Περιχύνουμε με το μισό λιωμένο βούτυρο.
- Στρώνουμε ομοιόμορφα το τυρί πάνω στο βουτυρωμένο κανταΐφι. Το καλύπτουμε καλά με το υπόλοιπο φύλλο κανταΐφι, το πιέζουμε με τα χέρια μας και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.
- Ψήνουμε το κιουνεφέ για 20 – 30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Βγάζουμε το κιουνεφέ από τον φούρνο και, όσο είναι ακόμη καυτό, περιχύνουμε το κιουνεφέ με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να το απορροφήσει.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 