Συνταγή: Κινέζικη ομελέτα με ψαρονέφρι

Εύκολη και χορταστική συνταγή για ομελέτα με ασιατικά αρώματα και γεύσεις, ιδανική για το καθημερινό τραπέζι.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
10′ προετοιμασία
25′ μαγείρεμα
Σύνολο: 35′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 1 κουταλιά από το λάδι και σοτάρουμε το ψαρονέφρι, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε τη σάλτσα στρειδιών, ανακατεύουμε για 1 λεπτό, αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε πιατέλα. Καθαρίζουμε το τηγάνι.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σκόρδο, το τζίντζερ, το ξίδι και αλατοπίπερο.
  4. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα αυγών.
  5. Με μια σπάτουλα σπρώχνουμε σιγά σιγά το ωμό αυγό προς τα έξω, προς τα τοιχώματα, ώστε η ομελέτα να είναι πιο λεπτή στη μέση.
  6. Ρίχνουμε στο κέντρο το ψαρονέφρι, το κρεμμυδάκι και τις φύτρες και ψήνουμε λίγο ακόμα, μέχρι να σφίξει η ομελέτα.
  7. Τη διπλώνουμε προσεκτικά στη μέση και ψήνουμε μέχρι να σφίξει παντού το αυγό.
  8. Σερβίρουμε την ομελέτα με ρύζι μπασμάτι με σάλτσα στρειδιών.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy