20′ προετοιμασία
45′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:5′
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τα συνοδευτικά
Σαλάτα ντομάτας
Διαδικασία
Σαλάτα ντομάτας
- Για τις κεσαντίγιας με αβοκάντο ξεκινάμε με την σάλτσα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Κεσαντίγιας
- Απλώνουμε στις τορτίγιες τα λιωμένα αβοκάντο, πασπαλίζουμε με κόλιανδρο και το τυρί.
- Αδειάζουμε σε μπολ.
- Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε 1/2 κουτ. γλυκού από το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και απλώνουμε μια τορτίγια.
- Σκορπίζουμε ομοιόμορφα το 1/4 από το μείγμα της πιπεριάς και το 1/4 από το τυρί.
- Σκεπάζουμε με δεύτερη τορτίγια και «ψήνουμε» για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κάτω μέρος της τορτίγιας και να λιώσει το τυρί.
- Γυρίζουμε προσεκτικά την τορτίγια ως εξής: σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο, αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να «γλιστρήσει» στο τηγάνι.
- «Ψήνουμε» για άλλα 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και από την άλλη μεριά.
- Αδειάζουμε σε πιάτο και κόβουμε σε τρίγωνα.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Συνοδεύουμε με τη σαλάτα ντομάτας και την ξινόκρεμα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 