Συνταγή: Κεράσια με κοτόπουλο, πρασινάδες και σάλτσα μπίρας

Η νέα ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της, τα κεράσια γίνονται το βασικό υλικό για αυτή την πρωτότυπη, καλοκαιρινή σαλάτα.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα μπίρας

Για το κοτόπουλο

Για τη σαλάτα

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Για να φτιάξουμε σαλάτα με κεράσια, κοτόπουλο, πρασινάδες και σάλτσα μπίρας, αρχικά βάζουμε, σε μπρίκι, την μπίρα να βράσει και την αφήνουμε να κοχλάζει για 5-7 λεπτά, ώστε να μείνουν περίπου 80 ml (στο διάστημα αυτό θα εξατμιστεί και το αλκοόλ).
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε να διαλυθεί και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μουστάρδα, το κρεμμυδάκι και το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα 2/3 της σάλτσας που ετοιμάσαμε με 1/4 φλιτζανιού από τα κεράσια και το βαλσαμικό ξίδι και αφήνουμε κατά μέρος.

Κοτόπουλο

  1. Βάζουμε το υπόλοιπο 1/3 του μείγματος μπίρας σε μπολ.
  2. Προσθέτουμε τις φέτες κοτόπουλου, ανακατεύουμε και μαρινάρουμε για 1 ώρα.
  3. Έπειτα, σκουπίζουμε τις φέτες κοτόπουλου με χαρτί κουζίνας (πετάμε τη μαρινάδα) και τις αλείφουμε με το λάδι.
  4. Βάζουμε να ζεσταθεί καλά ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι (κατά προτίμηση σχαροτήγανο) και ψήνουμε τις φέτες κοτόπουλου για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν (κόβουμε μια φετούλα και ελέγχουμε να μην υπάρχει κοκκινωπό ή ροζέ σημείο).
  5. Αλατοπιπερώνουμε.

Σαλάτα

  1. Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε τις πρασινάδες με τα υπόλοιπα κεράσια, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, βάζουμε από πάνω τις φέτες κοτόπουλου και σκορπίζουμε τα αμύγδαλα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy