20′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τη σάλτσα μπίρας
Για το κοτόπουλο
Για τη σαλάτα
Διαδικασία
Σάλτσα
- Για να φτιάξουμε σαλάτα με κεράσια, κοτόπουλο, πρασινάδες και σάλτσα μπίρας, αρχικά βάζουμε, σε μπρίκι, την μπίρα να βράσει και την αφήνουμε να κοχλάζει για 5-7 λεπτά, ώστε να μείνουν περίπου 80 ml (στο διάστημα αυτό θα εξατμιστεί και το αλκοόλ).
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε να διαλυθεί και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μουστάρδα, το κρεμμυδάκι και το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα 2/3 της σάλτσας που ετοιμάσαμε με 1/4 φλιτζανιού από τα κεράσια και το βαλσαμικό ξίδι και αφήνουμε κατά μέρος.
Κοτόπουλο
- Βάζουμε το υπόλοιπο 1/3 του μείγματος μπίρας σε μπολ.
- Προσθέτουμε τις φέτες κοτόπουλου, ανακατεύουμε και μαρινάρουμε για 1 ώρα.
- Έπειτα, σκουπίζουμε τις φέτες κοτόπουλου με χαρτί κουζίνας (πετάμε τη μαρινάδα) και τις αλείφουμε με το λάδι.
- Βάζουμε να ζεσταθεί καλά ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι (κατά προτίμηση σχαροτήγανο) και ψήνουμε τις φέτες κοτόπουλου για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν (κόβουμε μια φετούλα και ελέγχουμε να μην υπάρχει κοκκινωπό ή ροζέ σημείο).
- Αλατοπιπερώνουμε.
Σαλάτα
- Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε τις πρασινάδες με τα υπόλοιπα κεράσια, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα, βάζουμε από πάνω τις φέτες κοτόπουλου και σκορπίζουμε τα αμύγδαλα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 