προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′
Υλικά
Μερίδες: 8-10
Διαδικασία
Για το κέικ
- Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά. Αμέσως μετά προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά χτυπημένα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα για ένα λεπτό ακόμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλή κλασική φόρμα κέικ με τρύπα, την οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει από πριν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 170 στον αέρα, για 40 λεπτά περίπου.
Για το γλάσο
- Σε μπεν μαρί βάζουμε τα υλικά του γλάσου και τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Γλασάρισμα
- Όταν κρυώσει το κέικ, γλασάρουμε με όποιον τρόπο και και με όση ποσότητα επιθυμούμε από το γλάσο μαστίχας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 