Συνταγή: Κέικ με βερίκοκα

Κέικ με βερίκοκα, ένα καλοκαιρινό δροσερό κέικ για όλες τις ώρες.

Όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες αφού ανατράπηκε – Τρείς στο νοσοκομείο
20′ προετοιμασία
50′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:10′

Υλικά

Μερίδες: 10-12

Διαδικασία

  1. Για το κέικ με βερίκοκα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  2. Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο με τα πολτοποιημένα βερίκοκα και την άχνη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα 20 – 22 εκ. ή μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζουμε το μείγμα. Το στρώνουμε ομοιόμορφα και από πάνω βάζουμε τα κομμένα στη μέση βερίκοκα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
  5. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
  6. Ψήνουμε για 45 – 50 λεπτά. Το κέικ με βερίκοκα δεν φουσκώνει ιδιαίτερα και παραμένει υγρό στο εσωτερικό του.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy