Συνταγή: Κέικ με λεμόνι, ανθότυρο και παπαρουνόσπορο

Το ανθότυρο δίνει σώμα και υφή ενώ ο παπαρουνόσπορος χαρίζει ελαφρά τραγανή αίσθηση σε αυτό το ζουμερό κέικ λεμονιού. 

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Διαδικασία

  1. Στον κάδο του μίξερ με το φτερό, χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ανθότυρο μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
  2. Αμέσως μετά προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά χτυπημένα.
  3. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, κατεβάζοντας ανά διαστήματα το μείγμα από τα τοιχώματα του κάδου με μια μαρίζ.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε κλασική φόρμα κέικ με τρύπα, την οποία πριν έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 170 στον αέρα, για 40 λεπτά περίπου.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy