Συνταγή: Κέικ με κεράσια

Ένα ζουμερό, μαλακό, πεντανόστιμο κέικ με βασικό υλικό τα κεράσια.

Τραγικός θάνατος – Νεκρός από χτύπημα αγελάδας
1: προετοιμασία
1: μαγείρεμα
Σύνολο: 2:

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Για το γλάσο

Διαδικασία

Κέικ

  1. Για να φτιάξουμε κέικ με κεράσια, αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια κλασική φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση, διαμέτρου 20 εκ.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα αφήνουμε για λίγο κατά μέρος.
  4. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και να ασπρίσει.
  5. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, τη βανιλίνη και μετά, εναλλάξ, τα κοσκινισμένα υλικά.
  6. Τέλος, ενσωματώνουμε το γιαούρτι και τα κεράσια, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ).
  7. Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα και ψήνουμε για 50 – 60 λεπτά.
  8. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.

Γλάσο

  1. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα μαζί τα υλικά και τα χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να σφίξει το μείγμα. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό.
  2. Όταν κρυώσει το κέικ, το ξεφορμάρουμε και το περιχύνουμε με το γλάσο.
  3. Γαρνίρουμε το κέικ με φρέσκα κεράσια ή μαρασκίνο.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy