25′ προετοιμασία
50′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:15′
Υλικά
Μερίδες: 9
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το κέικ με φουντούκια και σοκολάτα, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια κλασική φόρμα για κέικ.
- Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη για 6-8 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε στη συνέχεια τα αυγά και το κονιάκ.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι.
- Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε τα φουντούκια με τη σοκολάτα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε για 50-55 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε το κέικ με φουντούκια και σοκολάτα με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Μυστικά
Μπορούμε, αντί για φουντούκια, να χρησιμοποιήσουμε αμύγδαλα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 