15′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 45′
Υλικά
Μερίδες: 6
Γλάσο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κέικ με έτοιμα ρολάκια κανέλας και γλάσο βανίλια – υποβρύχιο, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια μικρή φόρμα κέικ με τρύπα στη μέση.
- Ανακατεύουμε σε μπολ την κανέλα με τη λευκή ζάχαρη.
- Βγάζουμε τα ρολά από τις συσκευασίες τους και τα κόβουμε σε 6 κομμάτια το καθένα.
- Βουτάμε τα κομμάτια και από τις δύο πλευρές στην κανελοζάχαρη.
- Τα τακτοποιούμε όμορφα στη φόρμα, μέχρι να γεμίσει – πρώτα βάζουμε μία στρώση από ρολάκια στο κάτω μέρος και τα υπόλοιπα από πάνω (ανάλογα το σχήμα της φόρμας ίσως περισσέψει κάποιο ρολάκι).
- Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη και τις βανιλίνες και περιχύνουμε τα ρολά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το κέικ για 10-15 λεπτά να κρυώσει.
- Παράλληλα ζεσταίνουμε τη βανίλια-υποβρύχιο σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ που στερεώνουμε στο χείλος μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που σιγοβράζει), μέχρι να λιώσει και να είναι σχετικά ρευστό.
Σερβίρισμα
- Ξεφορμάρουμε το κέικ και το διακοσμούμε με τη ρευστή βανίλια υποβρύχιο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 